TKO RESIDENCE

Tseung Kwan O Residence

1.5 Bedroom Apartment; Design 

The TKO Residence project involved the improvement of a new apartment in Hong Kong. The owner's were a young couple who wanted their apartment to reflect their identity, whilst providing customised functionality to suit their lifestyle. 

The project involved modifying the typical Hong Kong apartment layout, into a 1.5 bedroom "flexible" arrangement, eliminating corridor space and maximising the efficiency.

Conceptually, Metagram based the design on "layered space" - each consecutive space separated by a series of hidden sliding doors and each space highlighted with a different colour arrangement or material, like layered screens.

The overall atmosphere is light and airy. A significant quantity of storage cabinets were added and the light coloured timber helped to lighten the appearance.